Cambridge English exam students
Your results

Rezultati

Večina rezultatov bo objavljena štiri tedne po datumu pisnega izpita. Preostale rezultate bomo nato objavili v naslednjih dveh tednih.

POSAMEZNIKI

Kandidati imajo zdaj neposreden dostop do rezultatov prek spletne storitve Cambridge Assessment English Online Results Service. Urnik, ki ga prejmejo kandidati, vključuje podatke za prijavo. Kandidati bodo dobili e-obvestilo o objavi rezultatov. Urnike morajo hraniti, dokler ne prejmejo rezultatov. 

JEZIKOVNE ŠOLE

Vse jezikovne šole, ki so prijavile kandidate na izpite Cambridge English Language Assessment bodo imele dostop do rezultatov svojih učencev oziroma tečajnikov na strani za rezultate za jezikovne šole Cambridge Assessment English. Po prijavi bodo šole prejele e-obvestilo s podatki za prijavo. Kandidati, ki so se prijavili prek šole, se lahko prijavijo tudi na spletne rezultate.

Potrdila

Po opravljenem izpitu vam bomo približno dva meseca po objavi rezultatov poslali potrdilo. Če ste se prijavili prek jezikovne šole, bo vaše potrdilo prejela jezikovna šola. Če ste se prijavili kot posameznik, boste potrdilo prejeli po pošti.

Izpiti za otroke

Otroci prejmejo priznanje od Cambridge English Language Assessment, ki kaže uspeh na posameznih delih izpita: slušnem, bralnem, pisnem in ustnem. 

Za vsak del izpita otroci prejmejo en ali več cambriških ščitov (največ pet), torej lahko skupaj osvojijo kar 15 ščitov!

Rezultati za test Young Learner so objavljeni približno osem tednov po datumu izpita. Vsi tekmovalci prejmejo priznanje, ki se osredotoča na njihove dosežke in znanje (in ne neznanje ali napake). 

Razširjeno potrdilo

Marca 2011 je Cambridge English predstavil razširjeno potrdilo, s katerim želi širše predstavili jezikovne spretnosti, ki jih kandidat predstavi na izpitu. Namen takega potrdila je ponuditi univerzam, zaposlovalcem in drugim organizacijam jasnejšo sliko o tem, kako se kandidatovi rezultati skladajo z evropsko lestvico jezikov (CEFR).

Več informacij in primeri potrdil:

Poizvedbe o rezultatih

Če se vam zdi, da ste bili ocenjeni nepravično, lahko opravite poizvedbo o rezultatih, natančen in izčrpen postopek, ki ga je razvil Cambridge English za zagotovitev vnovičnega preverjanja in ocenjevanja. Poizvedbo o rezultatih mora v vašem imenu opraviti British Council.

Poizvedba o rezultatih ima dve stopnji:

STOPNJA  KAJ JE POSTOPEK POIZVEDBE?  KAKO DOLGO TRAJA?  KOLIKO STANE?
1. stopnja  Administrativna preverba  Pribl. 5 dni

Preverite pri nas

2. stopnja  Vnovično ocenjevanje vseh pisnih delov * Pribl. 5 tednov** 

Preverite pri nas

* Postopek preverba ne vključuje preverjanja ustnega dela.

** Pogoj za začetek poizvedbe na drugi stopnji je končana prva stopnja preverjanja

Izguba ali poškodovanje potrdila

British Council ne izdaja dvojnikov v primeru izgube ali poškodovanja potrdila. Kandidati, ki izgubijo ali poškodujejo svoje potrdilo, morajo poslati prošnjo neposredno Cambridge Assessment English, ki izda novo potrdilo ali dokument z izjavo o potrditvi. Storitev je plačljiva.