IELTS One Skill Retake, image

Kaj je IELTS One Skill Retake in kako deluje?

IELTS One Skill Retake je nova funkcija, ki vam pomaga doseči želeni rezultat, ne da bi ponovno opravljali celoten test. Če želite izboljšati svoj rezultat ene od spretnosti, lahko ponovite katero koli od štirih spretnosti IELTS - poslušanje, branje, pisanje ali govorjenje.

IELTS One Skill Retake bo na voljo po vsem svetu na izbranih testnih lokacijah British Council od konca leta 2023.

Prednosti opravljanja IELTS One Skill Retake

  • Osredotočite se na eno spretnost: Če se pri prvem testu niste najbolje odrezali, vam One Skill Retake daje drugo priložnost, da dokažete svojo raven znanja angleščine in izboljšate rezultat v enem delu, ne da bi vam bilo treba ponovno reševati celoten test. Prihranite čas in denar tako, da opravljate samo tisti del testa, ki se nanaša na eno spretnost, namesto ponovnega preverjanja vseh štirih spretnosti.
  • Opravite test, ki ga poznate: IELTS One Skill Retake sledi enaki obliki in časovnem razporedu kot običajni test IELTS. To pomeni, da strukturo testa že poznate. Ni vam treba skrbeti, da bi se morali pripravljati na nov izpit in učiti različne vrste nalog.
  • Prejeli boste nov obrazec za poročilo o preizkusu znanja: Z IELTS One Skill Retake boste prejeli nov obrazec za test IELTS. Vsebuje tudi rezultate prvotnega preizkusa in skupno oceno po CEFR. Vaši rezultati bodo veljavni dve leti od datuma prvotnega preizkusa, ki ga najdete na obrazcu za poročilo o preizkusu.
  • Rezultati vašega prvotnega testa bodo ostali enaki: Ostali rezultati vašega prvotnega testa se ne bodo spremenili. In ko boste prejeli rezultate, lahko, če želite, uporabite svoj prvotni rezultat.

Pogoji za rezervacijo IELTS One Skill Retake

  • Test lahko naročite, če ste pred kratkim opravili celoten računalniški test IELTS.
  • Prav tako morate rezultate prejeti v testnem centru, ki ponuja ponovni preizkus IELTS One Skill Retake.
  • Za vsak prvotni test lahko spretnost ponovite samo enkrat, One Skill Retake pa morate opraviti v 60 dneh po prvotnem testu.