Pozor: spodaj so navedena samo pravila in postopki za odjavo od izpita IELTS (Academic in General Training). Za odjavo od izpita IELTS za UKVI veljajo pravila za odjavo IELTS za UKVI.

Odjava od izpita IELTS

Če se odjavite od izpita IELTS do pet tednov pred izpitnim rokom, vam bomo vrnili denar in od zneska odšteli administrativne stroške v višini 25 % zneska.

Upoštevajte, da lahko obdelava vračila traja štiri do šest tednov.

Če se želite odjaviti od izpitnega roka, prenesite in izpolnite naš Obrazec za vračilo ali spremembo datuma izpita in ga pošljite po navadni pošti na British Council, Trg republike 3, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na e-naslov . Ne pozabite podpisati obrazca. Obrazec najdete spodaj, v razdelku za prenose.

Če v petih delovnih dneh po izpitu predložite originalno zdravniško potrdilo, ki dokazuje bolezen na dan izpita, skupaj z Obrazcem za vračilo ali spremembo datuma izpita, vam bomo vrnili plačilo in od zneska odšteli administrativne stroške v višini 25 % zneska.

Sprejemamo le originalna zdravniška potrdila v lokalnem ali angleškem jeziku. Če pisarna v Ljubljani obeh zahtevanih dokumentov ne prejme do petega delovnega dne po izpitu, boste označeni kot odsotni in ne boste upravičeni do zahtevka za vračilo.

Kopije lahko najprej pošljete po elektronski pošti, vendar morate nato izvirnik zdravniškega potrdila nujno poslati s priporočeno pošto.

Bolniških potrdil, ki jih izdajo družinski člani, ne upoštevamo.

Zahteva za odlog datuma opravljanja izpita

Če želite spremeniti datum opravljanja izpita glede na datum, ki ste ga navedli ob prijavi, lahko to storite brezplačno do največ pet tednov pred datumom opravljanja izpita.

Nov izpitni rok, ki ga izberete, mora biti v treh mesecih od prvotnega datuma. V primeru bolezni je sprememba datuma možna v petih tednih po prvotnem datumu izpita, če v petih delovnih dneh od izpitnega roka predložite originalno zdravniško potrdilo skupaj z Obrazcem za vračilo ali spremembo datuma izpita.

Ko se zaradi odloga želenega datuma ali bolezni prijavite za nov izpitni rok in zbolite na datum drugega, tj. nadomestnega izpitnega roka, niste upravičeni do vnovičnega vračila denarja za izpit ali vnovično spremembo datuma izpita.