Prijavite se na izpit preko spleta in dobili boste dostop do gradiv za pripravo.

Po prijavi na izpit pri British Councilu boste dobili še naslednja dodatna gradiva:

  • IELTS Ready: Premium (uporablja tehnologijo GEL IELTS Prep) je vaša pot do uspeha, ki je na voljo izključno vsem udeležencem testov British Council IELTS
  • Pet dodatnih potrdil o opravljenem izpitu, ki jih brezplačno pošljemo ustreznim ustanovam (npr. imigracijskim uradom, univerzam itn.)

Pomembno obvestilo: Zaradi omejitev pri izvedbi izpitov trenutno opravljamo samo UKVI verzijo IELTS izpitov.

Opravičujemo se vam za nevšečnosti in vam predlagamo, da v vmesnem času stopite v stik z eno od naših pisarn v sosednjih državah, ki imajo uradne izpitne centre in izpite izvajajo v skladu z zahtevanimi visokimi standardi za izpite IELTS.

British Council Hrvaška

British Council Avstrija

British Council Italija

British Council Madžarska

Do nadaljnjega pa v Ljubljani izvajamo tiskano različico izpitov UKVI IELTS za potrebe zaposlitve in študija v Združenem kraljestvu. Podrobnosti tukaj

Različica Cena Prijava
IELTS za UK Visas and Immigration (UKVI) 
(Academic in General Training)

294 evrov

Prijava
IELTS Life Skills (A1 in B1) 185 evrov Prijava
IELTS Academic Online

270 evrov

276 evrov (od oktobra 2024)

Prijava

Pred prijavo na izpit

  1. Preverite, ali imate pripravljen veljaven osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico), saj morate ob prijavi na izpit naložiti jasno fotokopijo. Kandidati, mlajši od 18 let, morajo ob prijavi predložiti pisno soglasje staršev ali skrbnikov.
  2. Prenesite in si preberite informacije za kandidate , ki vsebujejo pomembne informacije o obliki izpita, vrstah vprašanj in rezultatih. Odsvetujemo, da izpit IELTS opravljajo osebe, mlajše od 16 let. 
  3. Na IELTS UKVI se prijavite na spletu (povezava v tabeli) ali pa si naložite prijavnico.
  4. Plačilo izpita. Izpit lahko plačate po spletu. Navodila so navedena med postopkom registracije. 

Potrditev izpitnega roka IELTS

Po končani prijavi boste prejeli samodejno elektronsko sporočilo s potrjenim datumom in modulom izpita. Sporočilo o natančnem kraju opravljanja izpita in uri začetka pa boste prejeli najmanj teden dni pred uradnim datumom izpita.

Ustni del izpita lahko poteka isti dan kot drugi deli izpita ali na drug dan (največ sedem dni pred izpitom ali dva dneva po njem). Izpitni center vam bo poslal obvestilo o datumu ustnega dela izpita.

Samodejno e-sporočilo po prijavi bo vsebovalo tudi kodo za dostop do brezplačnih spletnih pripravljalnih tečajev: Road to IELTS Last Minute Version in IELTS Ready: Premium.

Prav tako boste prejeli referenčno številko IELTS za dostop do portala Test Taker. Pri prijavi na izpit bodite pozorni, da pravilno vnesete svoj e-naslov.