Kdaj izvem, kakšen je moj rezultat?

Na rezultate izpita IELTS ne boste čakali dolgo. 

Če si jih želite ogledati, se lahko prijavite na portal Test Taker. Rezultati izpita IELTS na računalniku so na voljo že 1-5 dni po izpitu, izpita IELTS v tiskani različici pa po 13 koledarskih dneh od izpitnega roka. Na spletu ostanejo 28 dni, vendar jih ne smete uporabljati kot uradno potrdilo.  

Kdaj prejmem obvestilo o rezultatu?

Izvod obvestila o rezultatu izpita (TRF) IELTS vam bomo poslali po pošti 13 dni po izpitnem roku. Dostava lahko traja sedem dni.

O rezultatih izpita IELTS ne obveščamo po telefonu, e-pošti ali faksu.

Obvestilo o rezultatu izpita (TRF) bomo poslali neposredno ustanovam, na katere ste se prijavili

Največ pet dodatnih izvodov dokumenta TRF lahko pošljemo neposredno ustanovam, na katere ste se prijavili (na primer univerzam, uradom za priseljevanje ipd.). Če to želite, ob prijavi na izpit navedite ustrezne naslove.

Ne pozabite navesti celotnega naslova ustanove. Brez celotnega naslova ne moremo preveriti, ali ima ustanova dostop do obvestila o rezultatu izpita IELTS s storitvijo preverjanja, ki ji omogoča ogled rezultatov. Če ustanova nima dostopa do te storitve, bomo dokumente o rezultatu izpita poslali po pošti.

Ali lahko dobim dodatne izvode obvestila o rezultatih na izpitu IELTS?

Če želite, da obvestilo o rezultatu TRF pošljemo več kot petim ustanovam, boste morda morali plačati administrativne stroške.

Če se je vaš izpitni center zaprl, lahko naročite dodatna obvestila o rezultatu izpita na spletnem mestu ielts.org.

Navesti morate naslov ustanove in izpolniti obrazec »Vloga za izdajo dodatnih obvestil o rezultatu izpita«. Vlogi priložite fotokopiji rezultata izpita IELTS in potnega lista, ter nam ju pošljete. Dokument TRF bomo poslali neposredno ustanovi.

Upoštevajte, da za obdelavo dodatnega obvestila o rezultatu izpita potrebujemo približno 10 dni.

Kaj pomeni moj rezultat izpita IELTS?

Za vsak del izpita boste prejeli oceno IELTS od 0 do 9, ki odraža vaše znanje angleškega jezika.

Na obvestilu o rezultatu so navedene ocene za vsako od štirih veščin (poslušanje, branje, pisanje in govor) in skupni rezultat. V vsakem delu izpita lahko dosežete rezultat v celi (na primer 5,0, 6,0, 7,0) ali polovični vrednosti (npr. 5,5, 6,5, 7,5).

Preverite, kaj pomeni vaša ocena

Kako dolgo so veljavni rezultati izpita IELTS?

Organizacije navadno ne sprejmejo rezultatov, starejših od dveh let, razen če predložite dokaze, da ste dejavno vzdrževali ali poskušali izboljšati svoje znanje angleškega jezika, odkar ste opravljali izpit. Partnerji IELTS ne morejo potrditi veljavnosti rezultatov izpita, ki so starejši od dveh let.

Kako vložim vlogo za vnovično ocenjevanje izpita IELTS?

Če niste prejeli rezultata, ki ste ga pričakovali, lahko zaprosite za vnovično ocenjevanje izpita. Postopek se imenuje Poizvedba o rezultatih (EOR). Izberete lahko, za katere dele izpita zahtevate ponovno ocenjevanje. Vlogo boste morali oddati v izpitnem centru, v katerem ste izpit opravljali.

Vlogo za vnovično ocenjevanje morate predložiti najpozneje šest tednov po izpitnem roku.

IELTS za UKVI (Computer): Test Taker Portal

Storitev stane 130 Euro, vendar vam bomo znesek vrnili, če se bo skupna ocena za kateri koli del izpita izboljšala.

IELTS za UKVI (Paper) in Life Skills:

Prenesite obrazec za poizvedbo o rezultatih iz spodnjega razdelka za prenos in ga pošljite v izpitni center, kjer ste opravljali izpit. Izpolnjenemu obrazcu priložite dokazilo o plačilu.

Rezultati poizvedbe Enquiry on Results (EOR) so lahko na voljo isti dan kot vaša vloga in največ 21 dni po vaši vlogi. Potreben čas je odvisen od več dejavnikov, vključno s številom razdelkov, za katere ste nas zaprosili za opombo

Ali lahko spet opravljam izpit IELTS?

Za vnovično opravljanje izpita IELTS ni omejitev. Na izpit se lahko znova prijavite takoj, ko menite, da ste pripravljeni, vendar ne pozabite, da se vaša ocena najverjetneje ne bo izboljšala, če se ne boste pred vnovičnim opravljanjem izpita potrudili izboljšati znanje angleškega jezika. Oglejte si razdelek o pripravi na izpit, rešite izpite za utrjevanje znanja in ocenite raven svojega znanja.