British Council je mednarodna organizacija iz Združenega kraljestva, ki se ukvarja z medkulturnimi odnosi in priložnostmi v izobraževanju. Ustvarjamo pozitivno znanje in razumevanje med prebivalci Združenega kraljestva in drugih držav. To počnemo s konstruktivnim delovanjem v Združenem kraljestvu in državah, s katerimi sodelujemo. Spreminjamo življenja z ustvarjanjem priložnosti, povezav in zaupanja.

Z več kot 100 državami sodelujemo na področju kulture in umetnosti, angleščine, izobraževanja in civilne družbe. Lani smo bili osebno v stiku z več kot 75 milijoni ljudi in skupno 758 milijonov ljudi, vključno s tistimi, ki jih dosežemo na spletu, z oddajami in publikacijami. British Council, ki je subjekt javnega prava, je bil ustanovljen leta 1934 kot dobrodelna organizacija s Kraljevim ustanovitvenim aktom.

V Sloveniji imamo predstavništvo od leta 1992. Vsako leto sodelujemo s številnimi učenci, študenti, izobraževalnimi delavci, načrtovalci politik, akademiki, raziskovalci, umetniki, ustvarjalci in podjetniki v Sloveniji.

V tej rubriki