British Council staff
About British Council Slovenia

Gradimo zaupanje in vzpostavljamo vezi med Združenim kraljestvom in drugimi državami po svetu. Glede na doseg in vpliv smo vodilna organizacija za kulturne odnose na svetu. Kulturni odnosi so del mednarodnih odnosov, ki se osredotočajo na razvijanje vezi med ljudmi in dopolnjujejo stike med vladami. 

Ljudi povezujemo prek angleščine, umetnosti, izobraževanja in družbe – najboljših kulturnih dobrin Združenega kraljestva, prek katerih iščemo tudi partnerje za sodelovanje.  

British Council je odprl predstavništvo v Sloveniji leta 1992.  Več o našem delu si preberite spodaj: 

Angleščina

Podpiramo poučevanje in učenje angleščine. V Sloveniji nudimo zelo kakovostne, mednarodno priznane izpite, širimo strokovno znanje ter organiziramo izobraževanje za učitelje, načrtovalce politik in učence. 

Nudimo širok izbor gradiva za učenje angleščine za otroke, najstnike in odrasle prek brezplačnih spletnih strani in aplikacij. Med najsodobnejšimi izdelki je tudi naš spletni tečaj za samostojno izpopolnjevanje angleščine. 

Gradivo TeachEnglish za učitelje vključuje številne spletne seminarje, več tisoč učnih načrtov, predstavitev, člankov in informacij o strokovnem izpopolnjevanju. Učitelji imajo tudi dostop do naših spletnih vodenih tečajev, ki jim bodo pomagali pri poučevanju in izpolnjevanju šolskih obveznosti. 

Nudimo strokovno svetovanje in sodelujemo pri dialogu o mednarodni izobraževalni politiki z ministrstvom za šolstvo, Nacionalnim inštitutom za izobraževanje, pedagoškimi fakultetami in lokalnimi združenji učiteljev v povezavi s področji, kot so zgodnje učenje in integrirano jezikovno poučevanje (CLIL).

 

Izpiti

Organiziramo in izvajamo izpite iz angleščine, med drugimi IELTS (International English Language Testing System) in izpite Cambridge English. Pred kratkim smo predstavili nov izpit za podjetja – Aptis. Omogočamo tudi izvajanje številnih mednarodnih strokovnih, šolskih in univerzitetnih izpitov za ustanove iz Združenega kraljestva. 

Umetnost

V rubriki Umetnost Sloveniji predstavljamo največje dosežke britanske umetnosti. Naše delo se osredotoča na kreativno ekonomijo. Povezujemo se s partnerji in širimo britanske izkušnje na področju kreativne industrije, ki spodbuja ekonomsko rast. Pomagamo razvijati vodstvene in strokovne mreže ter veščine. 

Izobraževanje in družba

Na področju izobraževanja se osredotočamo na uvajanje mednarodnega vidika v izobraževanje v šolah, poklicnih visokošolskih ustanovah in univerzah, da bi dvignili standarde izobraževanja. Delimo britansko znanje in najboljše učence in študente spodbujamo k študiju v Združenem kraljestvu.

Na področju družbe se osredotočamo na socialno podjetništvo in raziskujemo, kako lahko pripeva k obvladovanju trenutne gospodarske krize v Evropi in družbenih izzivov, predvsem med mladimi nezaposlenimi in manj privilegiranimi skupinami.