Prince Edward meeting British Council staff

Junija 2013 sta kraljevi visokosti vojvoda in grofica Wessex – princ Edward in njegova žena Sophie – obiskali Slovenijo. British Council je organiziral obisk v sodelovanju z Britanskim veleposlaništvom in Britansko trgovinsko zbornico.  

Obisk je bil priložnost za predstavitev britanskih pobud v Sloveniji. Rdeča nit celotnega obiska sta bili podjetnost in ustvarjalnost mladih, ki sta tudi sestavni del priznanja vojvode Edinburškega. 

Princ Edward se je med drugim udeležil poslovnega zajtrka za 150 udeležencev, polovica katerih so bili mladi podjetniki. Razprava se je osredotočila na izzive, s katerimi se soočajo mladi v sodobnih gospodarskih razmerah. V živahni razpravi s povabljenci je sodelovala tudi posebna skupina, v kateri so bili prejemnica olimpijske kolajne Petra Majdič, filmski režiser Mitja Okorn, in IT-podjetnik Miha Žerko. Rezultate razprave so obravnavali tudi na Strateškem forumu za mlade na Bledu septembra 2013, ki je del ene najuglednejših zunanjepolitičnih konferenc slovenskega Ministrstva za zunanje zadeve. 

Princ Edward je v svoj govor vključil tudi ugotovitve posebne skupine in sodelujočih mladih in jih tudi navezal na glavno temo ter priznanje vojvode Edinburškega, ki spodbuja mlade k usvajanju spretnosti zunaj formalnega izobraževanja. 

Glej tudi