Ta stran vsebuje informacije o uporabi vse spletnih strani British Councila in podrobnosti o pravilih, ki se jih drži British Council. Tukaj boste našli: 

  • pravila o zasebnosti, piškotkih, varstvu podatkov ter svobodnega dostopa do informacij
  • pogoje uporabe British Councilovih strani,  dostopnosti  in informacije kako se pritožiti
  • informacije o naših pravilnikih.  

Pogoji uporabe in pravila so občasno posodabljajo. Vsebina je bila nazadnje spremenjena 22. decembra 2014.

Zasebnost in pravilnik o piškotkih

Zasebnost

Zakonita in pravilna obravnava osebnih informacij je pomembna za uspeh našega dela in vzdrževanje zaupanja tistih, s katerimi smo v stiku. To velja za vse naše pisarne, ne glede na to, kje se nahajajo. 

Celoten pravilnik o zasebnosti  je na voljo v angleščini.

Varstvo podatkov

Izvedite več o tem, kako varujemo vaše podatke in kako lahko zahtevate dostop do informacij, ki jih imamo o vas.

Celotna politika o varstvu podatkov je na voljo v angleščini. 

Svoboden dostop do informacij

British Council je zelo ponosen, da nenehno išče nove, odprte načine stika s svetovno skupnostjo.  Če želimo imeti integriteto in zgraditi zaupanje, je pomembno, da ponudimo zgled in da je naša organizacija odprta. 

Celoten pravilnik o svobodnem dostopu do informacij  je na voljo v angleščini.

Pogoji uporabe strani

British Council je pripravil specifične informacije o uporabi te strani. Na tem mestu so navedene tudi informacije o tem, kako je bila stran ustvarjena, zato da je dostopna vsem. Vključene so tudi informacije o avtorskih pravicah, pravilnik o piškotkih in načinu pritožbe. 

Pogoji in pravila uporabe

Za uporabo te strani in povezave s te strani in nanjo veljajo pogoji in pravila British Councila. 

Celotna pravila in pogoji so na voljo v angleščini.

Dostopnost

Po najboljših močeh se trudimo, da bi bila uporaba strani www.britishcouncil.si preprosta za vse, ne glede na to, kateri brskalnik uporabljajo in ali za dostop uporabljajo posebno opremo. 

Več informacij o merilih za dostopnost spletne strani British Councila je na voljo v angleščini. 

Pritožbe in pohvale

Cenimo vaše mnenje. Upamo, da bo vaš stik z British Councilom odličen, zato smo veseli, če nam sporočite svoje komentarje, predloge in več podrobnosti o tem, zakaj ste bili zadovoljni ali nezadovoljni s storitvami, ki se jih prejeli v stiku z nami in med uporabo naših izdelkov ali storitev. Želimo tudi izvedeti, ali ste bili s storitvami katerega zaposlenega še posebej zadovoljni. 
Celoten pravilnik o oddaji pritožbe  je na voljo v angleščini.

Pravilniki

British Council je organizacija za medkulturne odnose, ki ima pravilnike o zaščiti zasebnosti, otrok in okolja ter zagotavljanju svobodnega dostopa do informacij in enakih priložnosti. 

Pravilnik o zaščiti otrok

British Council se zaveda, da imamo osnovno dolžnost, da skrbimo za otroke, s katerimi smo v stiku, med drugim tudi dolžnost, da jih zaščitimo pred zlorabo. Zato se držimo britanske zakonodaje o zaščiti otrok, zakonodaje v državah, v katerih delujemo, ter Konvencije Združenih narodov o pravicah otok (UNCRC) 1989. 

Celoten pravilnik o zaščiti otrok  je na voljo v angleščini.

Odnos do okolja

British Council upošteva britanske in mednarodne standardne za nadzorovanje vpliva na okolje. Zavedamo se vpliva svojih poslovnih dejavnosti na okolje, prav tako pa se zavedamo grožnje, ki jo predstavljajo podnebne spremembe, za uspešnost, družbeno pravičnost in kakovost življenja, zato smo zavezani obvladovanju in zmanjševanju svojega vpliva na okolje. 

Celoten pravilnik o odnosu do okolja je na voljo v angleščini.

Enake priložnosti in raznolikost

British Council ustvarja mednarodne priložnosti za ljudi iz Združenega kraljestva in drugih držav ter med njimi gradi zaupanje. Naše delo vključuje razvoj odnosov z ljudmi iz različnih okolij in kultur, zato so učinkovita obravnava raznolikosti in enake priložnosti bistven del našega dela. 

Celoten pravilnik, ki je na voljo v angleščini, podrobno navaja, kako v svoje programe in projekte vključujemo enake priložnosti in raznolikost ter na koga se lahko obrnete za več informacij.