Social entrepreneurship and innovation

Kaj je socialno podjetje?

Socialna podjetja s poslovnimi pristopi obravnavajo družbene in okoljske probleme ter spodbujajo razvoj svojih skupnosti. Poslovne in trgovske metode, značilna za zasebni sektor, združujejo z družbenim poslanstvom in splošno priznanimi vrednotami neprofitnega in javnega sektorja. 

Spodbujanje socialnega podjetništva in povezovanje po vsej Evropi

S svojim delom na tem področju želimo socialne podjetnike v Združenem kraljestvu in po vsej Evropi vzpodbuditi, da poiščejo nove načine poslovanja in obvladovanja trenutnih gospodarskih in družbenih izzivov, ki se pojavljajo v Evropi, predvsem v povezavi z nezaposlenostjo mladih in prikrajšanimi skupinami.

  • Sodelujemo s socialnimi podjetji, skupnostmi, šolami, univerzami, raziskovalnimi inštituti, državnimi organi in nevladnimi organizacijami. 
  • Nudimo priložnosti za mreženje in razvijanje partnerstev ter izmenjavo idej na mednarodnih dogodkih in študijskih obiskih Združenega kraljestva in britanskih predstavnikov pri nas. 
  • Razvijamo izobraževalne programe, ki podpirajo socialne podjetniki in jim omogočajo povečavi vpliv svojega dela. 
  • Raziskujemo možnosti za financiranje s partnerji, da bi ustvarili več možnosti za vlaganje v socialno podjetništvo. 
  • Poglobljeno razumevanje načel delovanja socialnega podjetništva nam omogoča, da seznanjamo in družimo ključne akterje, ki si lahko izmenjajo izkušnje in zamisli ter razpravljajo o politiki socialnega podjetništva. 

Poročilo za Slovenijo: Socialno podjetništvo v globalni perspektivi: vloga visokega šolstva

Preberite si poglobljeno poročilo, ki obravnava vlogo visokošolskega šolstva pri vzpostavljanju socialnega podjetništva v državi. Svoj izvod si lahko naložite tukaj. 

 

Naša vizija socialnega podjetništva v Evropi leta 2020

V okviru dogodka »Socialni podjetniki, beseda je vaša«, ki ga je 16. in 17. januarja v Strabourgu organizirala Evropska komisija, je British Council objavil razmišljujoč prispevek: »What will Social Enterprise look like in Europe by 2020?«.  

Na podlagi niza pogovorov s strokovnjaki za socialno podjetništvo v regiji smo napisali članek o tem, kam se usmerja socialno podjetništvo v Evropi v naslednjih letih. 

Preberite Vision 2020 for Europe.

 

Pridružite se največji spletni skupnosti socialnih podjetij na svetu

Pridružite se Social Enterprise Network, največji mreži socialnih podjetij in podjetnikov, ki jo je v partnerstvu z British Councilom ustanovila založniška in časopisna hiša Guardian, ter dobite vpogled v najboljše prakse ter koristne nasvete. 

Mreža poskuša povezati in opolnomočiti družbeno naravnane posameznike in podjetja ter jim pomagati pozitivno vplivati na vsakdan. 

Prijava je brezplačna. Pridružite se Social Enterprise Network!

 

Glej tudi

Zunanje povezave