David Wallinger's White Horse
Our global work in arts

Beli konj (2013) Marka Wallingerja, razstavljen pred sedežem British Councila, Spring Gardens, London.  Fotografija: © Peter White

Naše delo na področju umetnosti se osredotoča na predstavljanje raznolikosti britanske kulture, ustvarjalnosti in inovativnosti. 

V sodelovanju z najboljšimi britanskimi ustvarjalci razvijamo programe in ustvarjamo možnosti za povezovanje na vseh področjih umetnosti.

 

Arhitektura, oblikovanje in moda

Blog Back of the Envelope pripravlja naša skupina za arhitekturo, oblikovanje in modo. Predstavlja novice s teh področij v Združenem kraljestvu ter projekte, ki jih izvajamo po vsem svetu. 

Kreativna ekonomija

Seznanite se z delom British Councila na področju kreativne ekonomije, s katerim podpiramo mrežo ustvarjalnih poslovnežev, kulturnikov in ustvarjalcev politik ter izvedite več o priložnostih za sodelovanje. 

Film

British Council Film povezuje britanske filmske ustvarjalce z mednarodnim občinstvom, predstavlja inovativno, raznoliko in kakovostno britansko filmsko umetnost po vsem svetu ter išče priložnosti za ustvarjalne povezave. 

Literatura

Stran British Council Literature predstavlja informacije o našem delu in projektih na področju britanskega založništva in literature, vključuje imenik festivalov in različne vire za uporabo sodobne britanske književnosti v poučevanju. 

Glasba

Od elektronske glasbe do džeza, od tradicionalne do sodobne etno glasbe, od klasične do sodobne neodvisne glasbe: zanimajo nas najrazličnejši glasbeni žanri. Glasbeni oddelek pripravlja tudi tedensko glasbeno oddajo, The Selector, ki predstavlja najnovejšo sodobno glasbo iz Združenega kraljestva. Preberite več informacij o glasbeni dejavnosti na strani British Council Music.

Gledališče in ples

Z najrazličnejšimi dejavnostmi in dogodki, med drugimi turnejami novih predstav, delavnicami, rezidenčnimi programi, seminarji in konferencami, predstavljamo najboljše dosežke britanske uprizoritvene umetnosti. Več informacij je na voljo na strani Theatre and Dance.

Vizualna umetnost

Z najrazličnejšimi dejavnostmi in dogodki, med drugimi potujočimi razstavami, delavnicami, seminarji in konferencami, predstavljamo britansko vizualno umetnost.  Pobrskajte po naši zbirki približno 8,500 likovnih del in preberite več o našem delu in britanski umetnosti.