Hiphoperji produkcijske hiše SBTV nastopajo v filmu, ki Dvanajsto noč prestavlja v sodobnost.
Hiphoperji produkcijske hiše SBTV nastopajo v filmu, ki Dvanajsto noč prestavlja v sodobnost 

British Council in projekt GREAT ponosno predstavljata prvega v seriji kratkih filmov, ki so našli navdih v Shakespearjevih delih, in tako izpostavljata najboljše britanskega ustvarjalnega sektorja.

Dvanajsta noč v produkciji SBTV, ki je bila objavljena 5. januarja, združuje pet britanskih umetnikov.  Maverick Sabre, Nega True, NoLay, Eyez in Mic Righteous so ustvarili nove verze pod navdihom Shakespearove drame, ki so se jim pridružili izvirni biti producenta Harryja Lova. Video, ki Shakespeara prilagaja sodobnemu občinstvu, je bil posnet v  gledališču Globe Sam Wanamaker.

»Pri SBTV je sodelovanje zelo pomembno: združujemo umetnike z različnih področij življenja in postavljamo ustaljene norme pod vprašaj. Shakespearove drame imajo še vedno izjemen kulturni vpliv, na primer na govorjeni jezik ter filme in druge stvaritvi, v katerih uživamo. Kljub temu se mlajše generacije navadno teže istovetijo z njegovim jezikom, zato smo združili nekaj sodobnih pesnikov, ki so ponudili svežo izpeljanko ene kultnih Shakespearovih dram, Dvanajste noči, s čimer mladim ponudijo most do Shakespeara. Uživajte!« – Jamal Edwards.

Zunanje povezave