UK students
Want to study in the UK

Združeno kraljestvo ima enega najboljših izobraževalnih sistemov na svetu, ki ponuja mednarodno cenjene kvalifikacije in odlična izhodišča za uspešno kariero.

Na spletni strani Study UK je predstavljenih več tisoč izobraževalnih programov in različnih štipendij. 

Na spletni strani boste našli tudi bistvene informacije o študiju v Združenem kraljestvu, vse od izbire študijskega programa ali tečaja do nasvetov o načrtovanju potovanja, vzpostavljanja stikov in prilagajanja vremenu.

Pridružite se nam na Facebooku

Zakaj bi odšli na izobraževanje v UK?

Ali ste vedeli,:

  • da so štiri od šestih najboljših univerz na svetu v Združenem kraljestvu (World Rankings, QS)? 
  • da je Združeno kraljestvo med vodilnimi na svetu po številu raziskav (Mednarodna primerjava uspešnosti raziskovalne baze UK; vir: BIS)?
  • da je Združeno kraljestvo najbolj priljubljena država za učenje angleščine?
  • da so imajo mednarodni diplomanti ustanov iz Združenega kraljestva izjemno nadpovprečne plače v primerjavi s tistimi, ki so se šolali doma (Končen uspeh mednarodnih diplomantov; vir: BIS, 2011)?
  • da je britanski izobraževalni sistem osredotočen na to, da vas navduši za pridobivanje znanja in veščin in vam nudi ustvarjalno svobodo ter podporo, da dosežete svoj potencial? 
  • da se boste na britanskem študijskem programu lahko naučili veščin in pridobili kvalifikacije, ki vam bodo omogočile uspeh v želeni karieri?
  • da boste imeli priložnost, da doživite edinstvena britanska mesta, podeželje in kulturo?

Preberite še več razlogov, da izberete izobraževalni program v Združenem kraljestvu.

Možnosti izobraževanja v UK

Ali želite poiskati izobraževalne programe ali štipendijo? Morda želite pomoč pri odločanju o vrsti in kraju študija? Lahko vam pomagamo.

Na spletni strani Study UK lahko pobrskate med več tisoč programi in štipendijami glede na različne iskalne zahteve. Navedeni so dodiplomski, višješolski in podiplomski programi ter doktorski študij. Tam boste našli tudi informacije o tečajih angleščine. 

Za učence in dijake so navedene tudi različne srednje šole, internati ter tečaji angleščine za otroke in najstnike. 

Več informacij o različnih vrstah programov, kvalifikacijah in različnih izobraževalnih sistemih v Angliji, na Severnem Irskem, Škotskem in Walesu je na voljo v rubriki možnosti izobraževanja.

EU Referendum: Informacije za študente iz EU

Na tej strani so ažurne informacije o tem, kaj odhod Velike Britanije iz Evropske Unije pomeni za študente iz držav EU.

Praktični nasveti pred odhodom

Če nameravate študirati oziroma se izobraževati v Združenem kraljestvu, vam lahko pomagamo. Zbrali smo koristne informacije o štipendijah, potrebnem denarju, nastanitvi, obiskih zdravnika in skrbi za zdravje, varnosti, potovanju, vizah in še več. 

Na spletni strani Education UK si preberite praktične nasvete pred odhodom.

Življenje in študij v UK

Kakšno je življenje v Združenem kraljestvu? Kakšen je študij?

Vse o združenjih študentov, nočnem življenju, druženju, hrani pijači, religiji in vremenu je na voljo v rubriki življenje in študij v Združenem kraljestvu na strani Study UK.

Lahko si ogledate tudi kratke filme in preberete bloge, ki so ji napisali mednarodni študenti.